HÅRTIPS!

 

♥ Hårtvätt!
tvätta helst inte håret mer än 3 ggr/vecka. För då hinner inte hårbotten producera sitt egna fett som försvinner när du tvättar håret, och det behövs för att håret ska må bra. Andvänd ett schampoo och balsam som är till för din hårtyp. Tex. för slitet hår. Andvänt hårinpackning minst 2 gånger i veckan, gärna i samma serie som dina övriga produkter.

Hårborstning!
Borsta håret minst 3 gånger om dagen. Detta stärker håret och gör så håret mår bra. Det kommer falla av mer hår i början om det är slitet, men det kommer minska tills det inte faller något hår alls när du regelbundet borstar håret. Men kom ihåg att när du borstat ut håret ordentligt, sluta borsta. Det är aldrig bra att över koncumera. Borsta aldrig håret när det är blött, då det lättare slits eftersom håret är extra skört när det är blött. Använd gärna en borste naturborst, Mason Pearson är ett riktigt bra märke.

Styling!
När du stylar håret med värmeartiklar andvänd ALLTID värmeskydd. (Fönar, Plattar, Lockar) Tänk på att platta håret en gång sliter lika mycket som att föna håret 10 gånger. Så platta inte hela håret varje gång, platta slingor i håret, lugg ovs. så ger det en illusion om att håret är spikrakt. Andvänd helst inte stylingprodukter som innehåller alkohol, och om du gör det, gör det med måtta.

Övrigt!
Att massera hårbotten stimulerar hårsäckarna, vilket kan vara bra för håret.
Sov aldrig med blött hår, då det sliter på håret.
Andvänd inte hårsnoddar med metallplatta eftersom det sliter otroligt mycket.
Ha ofta uppsatt hår, då slits inte håret lika lätt. (och då gör det inget om det ej är nytvättat)
Andvänd torrschampoo om håret endast är flottigt i hårbotten, eftersom det sliter ingenting tillskillnad från att tvätta håret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0